Meer
natuurlijkheid

Zonder bewaarmiddelen

Dat de Oasis-dranken geen bewaarmiddelen bevatten, komt omdat ze dat niet nodig hebben! Alle voorzorgsmaatregelen zijn immers genomen: ze worden onder de fles gebracht in de 'witte zaal' (zoals in een farmaceutisch labo, waar men de minste bacterie opspoort) en ze worden geproduceerd onder perfect hygiënische omstandigheden. Oasis garandeert dat de smaak van haar producten voor de uiterste verbruiksdatum perfect bewaard blijft. Is de fles van Oasis open? Bewaar ze dan in de koelkast en drink ze snel uit!

Zonder kunstmatige kleurstoffen

Kunstmatige kleurstoffen? Daar is bij de Oasis-dranken geen sprake van! Sommigen, zoals de Oasis Appel, Zwarte Bes, Framboos, hebben hun prachtige kleur uitsluitend te danken aan hun fruit.

En om een mooie kleur te geven aan de andere soorten, die het moeilijker hebben om een mooie kleur te tonen, gebruiken we enkel ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bijvoorbeeld een vleugje paprika om de oranje tinten op te wekken… Aantrekkelijk en perfect natuurlijk!

Bronwater

Oasis en bronwater: een liefdesverhaal

De pure schoonheid en eenvoud van het bronwater hebben het hart van de vruchten veroverd. Met veel charme zijn ze getrouwd en hebben ze, heel natuurlijk, de geboorte gegeven aan de heerlijke dranken van Oasis.

Mooie openbaringen

En de gelukkige winnaar, het bronwater, is niet zomaar iemand! Ze behoort inderdaad tot de grote familie van de bronwaters en komt uit beschermde ondergrondse bronnen. Onbehandeld, wordt ze onder de fles gebracht vanaf het moment dat ze de bron verlaat en wordt ze zeer frequent gecontroleerd. Een 100% zuiver en natuurlijk water voor een 100% heerlijk fruitig drankje. Kan je je een mooier huwelijk voorstellen?

Het belang van zich goed te hydrateren

Pas op: we lachen niet met dorst. Het is een zaak van levensbelang want ons lichaam heeft een grote nood aan vocht om de 70% water waaruit het is opgebouwd te vernieuwen. Vandaar de noodzaak om 1,5 L water of vloeistoffen te drinken per dag.

Een goede raad: wacht niet tot je dorst hebt. Want als je dorst hebt, heb je al een tekort aan water en ben je niet meer in topvorm.

Elke gelegenheid is goed om een glas water te drinken (of een glas frisse Oasis): tijdens het eten, tijdens de pauzes, tijdens de speeltijd… Twee gouden regels: drink en beweeg!

* Water is de enige noodzakelije drank.

Fruit

Vol met fruit

Het geheim van de lekkere smaak van Oasis? Sappen uit concentraat*! Elk glas bevat altijd een gegarandeerde minimum hoeveelheid fruit.

11 smaken, 11 keer meer plezier

Opgepast papy's, euh… neen: de papillen! Oasis heeft 11 smaken en 17 verschillende soorten fruit. Sinaasappel, appel, zwarte bes, mango, aardbei, enz. Heerlijk! Geen zin om te kiezen? Geen probleem. Net als echte vrienden, mengen de vruchten van Oasis zich onder elkaar voor overheerlijke cocktails…

De beste Oasis-momenten…

zijn als we zin hebben in plezier en energie:

  • - Bij het vieruurtje, voor een fruitige pauze met een stuk vers fruit (1 mandarijn, 2 abrikozen), een melkproduct (yoghurtje, kaasje,…) en een graanproduct (boterham of koekjes)
  • - Na het sporten, om de batterijen opnieuw op te laden
  • - Bij familiefeestjes of gewoon onder vrienden

* Vruchtensap op basis van concentraat.

Suiker

Vruchten, natuurlijk gesuikerd…

Fruit is vaak ons meest geliefde dessert, en dat is niet toevallig… De natuur heeft ze allemaal lekker zoet gemaakt. En zelfs al zijn citrusvruchten (sinaasappel, pompelmoes, enz.) of de aardbei minder verwend dan de peer en de appel of de abrikoos, toch zijn ze zeker even lekker.

Maar waarom dan nog suiker toevoegen?

Omdat suiker een gave heeft: het maakt de smaak van de vruchten wakker en verzacht ze in sommige gevallen. Daarom wordt een schaaltje aardbeien of een halve pompelmoes als dessert soms met een beetje suiker bestrooid. Er zit dus toegevoegde suiker in Oasis, maar nooit meer dan 9% van de samenstelling.

Suiker, een echte brandstof…

Er wordt vaak negatief gesproken over suiker, maar het is niet zo’n grote 'boosdoener' als men vaak doet uitschijnen. Goed gebruikt en goed geconsumeerd, geven suikers ons energie en zijn ze onmisbaar voor ons lichaam. Ze zijn als het ware de perfecte brandstof voor onze hersenen en onze spieren.

De goede dosis, dat telt!

Volgens diëtisten mag een vrouw gemiddeld 90 gr suiker per dag gebruiken en een man 110 gr, te verdelen onder de suikers die in het fruit zitten, de lactose in melk en de toegevoegde suikers.

En jij, hoeveel gebruik jij er?

Om je een idee te geven, in een glas van 200 ml Oasis, zit er gemiddeld 20 gr suiker, evenveel als in een yoghurtje met fruit (125 gr), een banaan (115 gr), een glas van 200 ml sinaasappelsap, 3 chocoladekoekjes (53 gr) of 2 repen chocolade (37 gr).

Een super initiatief: Oasis geeft altijd de Dagelijkse Voedingsrichtlijn (GDA Guideline Daily Amount) weer op de etiketten van de flesjes. En vergeet niet: beperk je suikergebruik en beweeg.

Toegevoegde suikers vermijden?
We hebben een goed idee…

Om de dagelijkse inname van suikers te begrenzen, schenk je jezelf een groot glas Oasis ZERO Toegevoegde Suikers** Tropical of Ananas Passievrucht. Dat staat voor het genot van een Oasis, maar zonder toegevoegde suikers. Met slechts 14 kcal per glas van 200ml voor Tropical en 15kcal voor Ananas Passievrucht.

En de smaak dan ? Hier spreken we dan van zoetstoffen. Deze producten bevatten geen kalorieën maar hun hoge zoetkracht laat toe de toegevoegde suiker in het recept te vervangen. Zo kan men bijvoorbeeld 200 gr. suiker (sacharose) vervangen door 1 gr. acesulfaam K.

* Behalve op de kleiner etiketten. In dit geval, zijn de % van de referentie-inname beschikbaar op de website.
** Bevat enkel suiker van nature aanwezig in de vruchten.